Menu

De ranking op Funda (en het belang ervan)

Als mensen op zoek zijn naar een woning, dan is Funda in veel gevallen het eerste online kanaal dat potentiële kopers bezoeken. Uiteraard zijn er ook nog andere aanbieders, zoals Jaap.nl en Pararius.nl, toch is Funda alom bekend met ruim 40 miljoen bezoekers per maand. Hoe hoog je woningaanbod staat op Funda heeft niet alleen invloed op hoe snel je jouw woningaanbod verkoopt. Het heeft ook invloed op de zichtbaarheid van je makelaarskantoor: het helpt mee met de branding van je bedrijf. En dat zelfs in deze tijd waarin woningen binnen de kortste keren verkocht zijn.

Complete presentatie op Funda

Ondanks de krapte op de woningmarkt, blijkt uit onderzoek dat hoe completer je presentatie op Funda (en andere aanbieders van onroerend vastgoed), hoe meer verkeer en in het verlengde daarvan aanvragen je krijgt. Niet alleen kun je daardoor een hogere verkoopprijs vragen voor de woning, door een hogere prijs trek je ook weer nieuwe potentiële verkopers aan als makelaar. Daarom is het verstandig om ondanks dat het misschien niet noodzakelijk is, toch te kiezen voor een compleet pakket op Funda. Funda geeft zelf aan dat een woning gemiddeld 22 dagen eerder wordt verkocht met een compleet pakket dan met een pakket dat niet compleet is. Ook de verkoopprijs is bijna een kwart hoger met een complete presentatie. Dronefotografie wordt ook aangeraden door Funda, juist omdat je de woning en de omgeving hierdoor in vogelvlucht ziet.

Realistische beelden hebben de voorkeur

Een compleet pakket op Funda is inclusief vakkundige woningfotografie, plattegronden, 360 graden fotografie en een video. Een compleet pakket geeft een compleet beeld van de woning. Daarbij is gebleken dat woningkopers de voorkeur geven aan beeldmateriaal dat zo realistisch mogelijk is. Veel makelaars figureren zelf in de video’s die op Funda verschijnen. Dat is ook niet zo gek: een makelaar heeft de expertise en kennis om uitgebreid te vertellen over de parels binnen zijn woningaanbod. Ook krijgt een potentiële koper al een gezicht te zien die jouw makelaarskantoor representeert. Hierdoor is de drempel lager om contact op te nemen met je kantoor.

Andere aandachtspunten

Naast het aanbieden van een compleet beeld van de woningen in je portefeuille zijn er nog een aantal aandachtspunten waar je op kunt letten om boven de concurrentie uit te steken:

  • Zorg ervoor dat je voldoende foto’s laat zien. Ook panoramafoto’s zijn van belang. Vastgoed Foto & Video kan dit voor je verzorgen met 360 graden fotografie.
  • Let erop dat je alle kenmerken invult van een woning onder het desbetreffende kopje bij Funda. Zorg er eveneens voor dat de indeling helder is van een woning.
    Vergeet niet het energielabel te vermelden.
  • Geef voldoende aandacht aan de tuin in beeld en tekst en breng ook de omgeving in kaart, bijvoorbeeld met dronefotografie. Dit kan van toegevoegde waarde zijn voor potentiële kopers. Denk aan een tuin op het zuiden of een nabijgelegen natuurgebied.
  • Gaat het om een opknapper? Kijk dan hoe je met de prachtige techniek artist impressions van Vastgoed Foto & Video je bezoekers door de huidige staat van de woning heen kunt laten kijken.

Benieuwd hoe Vastgoed Foto & Video jouw makelaarskantoor kan helpen met professionele vastgoed fotografie voor de woningen in je portefeuille? Interesse in een Google virtuele tour? Bekijk hoe wij je woningpresentatie voor jouw kantoor samenstellen of neem gerust contact op met ons.

Contact met Vastgoed Foto & Video